Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112

RSS

 5arkipäivää/työpäivää edessä..
15.07.2013 00:08 | JIIIHUUUUUU<3

Viimeinen tunti viimeisestä vapaapäivästäni Espanjassa vierähti just käyntiin..

Lapset ovat viimeöinä nukkuneet taas huonommin kuin jokinaika sitten ja sen vuoksi viimeyön vietin hostellilla. Onneks se on ilmaista minulle tässä kyseisessä hotellissa ja lähellä niin joskus saa nukuttua tarpeeksi :) vaikka nukuin "tarpeeksi" niin niitä velkoja on kai silti vielä aika suotavasti sitten suomessa nukuttavaksi... Nyt kun mietin asiaa niin on viimeiset 10kk ollut tosi niukasti nukkumista.. 

Täällä on sellaiset helteet että tuntuu varmaan nannalta tulla suomen viileyteen vai kylmyydeksikö sitä voisi jo sanoa täältä päin.

Lämpöön olen alkanut vähän enemmän tottumaan, koska yhtänä päivänä oli harvinainen päivä että aurinko oli pilvessä eikä näyttäytynyt koko päivänä. Sinä aamuna olin lasten kanssa ulkona ja nautin viileydestä. Kotiin tullessa tarkistin mittarista ja se näyttikin +30, ihmeitä noi pilvet ja pieni tuuli tekee :) Samana iltapäivänä aurinko oli yhä pilvessä ja mittari näytti sen +38...silloin jo hiosti jonkin verran ja kaipasin vesisadetta ja ukonilmaa, joka yleensä tulee suomessa tällaisten päivien jälkeen.. mutta tuona iltana huoneeni parveke kun ei kylpenyt ilta-auringon valossa niin yö oli IHANAN VIILEÄ nukkua! ai että kun olin tyytyväinen. Viileä lattia ja hyvä ilma hengittää, pystyin jopa laittaa lakanan päälleni. :) jota ilman nukun lähes poikkeuksetta. Nukkunut jo monta kuukautta siten.

Useat ihmiset nukkuvat täällä siesta-ajan tai ovat muuten vain sisällä eli siinä klo.13-17 ajan.. Mekin nukutaan lasten äidin kans päivä unet eikä juuri koskaan olla tuohon aikaan ulkona. Ei varsinkaan lasten kanssa. Sitten illan ihmiset ovat varjoissa tai uima-altaalla. Rannalla on helppo olla helteelläkin kun on meri vieressä jossa voi käydä viilentymässä ja rannalla pieni merituuli helpottaa oloa. 

Ikävä puoli rannalla olemisessa on se että hiekka on ihan älyttömän kuumaa.. Poltan joka kerta sinne mennessä jalkapohjat. Tänäänkin. Se on niin kuumaa et jos hetkeksikään jää paikalleen on pakko kaivaa alta viileää hiekkaa ettei jalat pala ja siel vio kävellä vain lyhyitä matkoja ilman kenkiä. Se on joskus NIIN TUSKAISTA kävellä.

Hiekan kuumuuden takia lasten kanssa ei voi mennä enää rannalle. Paitsi vain silloin jos lapset saavat uida, eli ovat rantaviivan läheisyydessä jossa on viileä hiekka.

Ikäviä uutisiakin on.. Täällä ei kesä ole vielä puolessa välissä ja ainakin 12 lasta on jo hukkunut.. Ihmiset uivat ja viettävät niin paljon aikaa vedessä et tällaistakin ikävää sattuu :s

En vietä meidän omalla altaalla enää aikaa kun se on täynnä lapsia ja se ei sit oo niin helppoa kuin tuolla rannalla.

Lähipäivinä on tapahtunut paljon asioita ja aika on mennyt hurahtamalla ohi.

Yksi päivä oltiin läheisessä kirkossa, kun siellä oli joku "lasten siunaaminen" tai muu vastaavanlainen ja meidän lasten täti tahtoi että lapset menee sinne joten niinpä minäkin sain tutustua paikalliseen seurakuntaan, katoliseen kirkkoon.

Toisena päivänä olin paikallisen ystäväni kanssa kahvilla, shoppailemassa, muuten vaan ulkona ja hänen kotonaan. Oli kiva olla täysin Espanjalaisessa kodissa, syödä siellä paikallisesti ja viettää aikaa :) on se vaan jollain tapaa erilaista kuin suomessa.

Tänään olin hetken rannalla, ne viimehetken "rantahetket" on vietettävä. Ja rannat on niin täysiä et kohta sinne ei varmaan mahdu.

Iltapäivän, kuumimman ajan olin kotona sälekaihtimet alhaalla pimeässä huoneessani, nukuin ja kuuntelin musiikkia :) 

Illalla klo.21 lähdettiin aupair-kaverini kanssa lenkille. Ei oo hirveen ilahduttavaa lähteä edes tohon aikaan lenkille ku mittari näyttää +33.. 

Nämä kuumuudet ilmeisesti tekee sen et viimeaikoina mua on särkenyt päähän tosi useasti ja välillä aika kovaakin.. Eilisestä iltapäivästä tähän iltaan saakka oli ärsyttävä päänsärky.. Muut sanoo et se johtuu kuumuudesta ja pitää juoda tarpeeksi. Mielestäni juon tarpeeksi, mut pitää ka juoda vielä enemmän..

Nyt pian alkava viimeinen viikkoni kuluu joko päivä lasten kanssa. Ma ja pe olen koko päivän ja t,ke ja to olen puoli päivää lasten kanssa. Ne päivät menee puistoissa ja onneksi minulla on vielä täällä pari ihana ystävää jotka haluaa viettää meidän viimeiset ajat yhdessä ja saan työajallekin seuraa :)

Mun perhe on aina ollut niin ihanan reilu et työajallakin mulla saa olla kavereita mukana ja mun luokse saa tulla tänne kotiinkin :)

Mutta nyt.. menen koisimaan että jaksan huomisen. Voi olla ettei uni tule hetkeen tässä lämmössä.

Suomeen tulo on alkanut jännittää. En kovinkaan montaa hetkeä voi olla muistamatta että olen kohta suomessa. Jätän taakseni kaikki nämä maisemat ja ihmiset ja kaiken. Ihan uskomatonta et se tapahtuu, ja se tuntuu ikävältä :s mutta onneksi se on niin, koska se kertoo että olen nauttinut täällä olosta. Suomi-ikävä pusertaa minua ja iloisesti kuitenkin olen tulossa. Jeeeee! Enää pari päivää ja voin alkaa pakkaamaan tavaroita..pikkuhiljaa! :)

Olen Suomessa lauantaina suomen aikaan klo.16:10 josta minua ja perhettäni tullaan hakemaan ja matkaamme autolla suoraan Kuopioon. Kuopiossa yövyn ainakin seuraavan yön josta saatan jatkaa bussilla joka seuraavana tai sitä seuraavana päivänä riippuen siitä miten kaikki järjestelyt sujuu.. Mietin innolla jo pelkkää helsinki-kuopio matkaa kun saa ajella monta tuntia siellä metsässä :) odotan :') KOVASTI! 

Ps. mulle saa soittaa vaik kuinka paljon sitten kun tuun suomeen!! saa soittaa vaik hälyä niin soitan takas!!!

 

 


 - JIIIHUUUUUU<3 | Kommentoi Viimeisiä viedään!
06.07.2013 15:47

Enää 2vkoa ja 10kk:n matkani Espanjassa päättyy..

Täällä on jatkuvaa kuumaa hellettä, joka on niin kuumaa et vie yöunet öisin. Päivisin on turha lähteä lasten kanssa ulos hiukset auki, ja jos lähtee niin hikinorot virtaa niskassa kun hiukset hautoo.. Eli uloslähtiessä tiukka nuttura päähän ja menoksi.. Ei oo väliä miltä näyttää, kun vaan olis vähän viilempää :)

Lämpötila on jokapäivä varjossa vähintään +30..

Nyt aion vielä viimeiset viikot nauttia tästä lämmöstä! Olen vältellyt aurinkoa, viettänyt aikaa varjoissa ja rannalla en ole käynyt pitkään aikaan, paitsi lasten kanssa tyaikana.. Ja nyt aion tehdä senkin et menen rannalle viettämään aikaa ennen lähtöä. Viimehetken grillaukset :) Rannat on töpöten täynnä ihmisiä, ja rantakatu myöskin.

Kaupoissa on alkanut kesäalet, eli kaikki tavara on alessa ja mä täällä kiristelen kukkaroni nyörejä kun tarvii niin paljon rahaa pelkkään suomeen tuloon.. 

Eilen oltiin lasten ja lasten äidin kanssa läheisellä kauppakeskuksella "shoppailemassa". Mä työnsin vaan rattaita tai talutin lapsia vaikka teki niin kovasti mieli alkaa ostelemaan tuliaisia ja muuta...

 

Täällä on kaikki hyvin..Elämä rullaa eteenpäin vaikka tuntuu et se onkin kohta loppumassa. Olen tosi innoissani tulossa Suomeen ja se alkaa jo jännittäääää!! :) mut jään ikävöimään tätäkin paikkaa!

Nyt lapset nukkuu tuol päiväunilla ja ehkä olisi itsekin hyvä mennä vähäksi aikaa lepäämään et jaksaa viel lopupäivän huhkia tuolla ulkona..

¡¡Chao!!


Kommentoi 8h:n vaellus vuoristossa!
17.06.2013 00:11

HUH! Ihan aluksi täytyy sanoa että kirjoitan nyt myöhällä vaikka väsyttäisi todella kovasti mutta lämmössä ei tee mieli nukkua. Parvekkeen ovi auki ja äsken pidin ihan jäävesipulloa selkäni päällä.

Mutta niin.. Aamulla klo.8 retkiseurueemme starttasi läheiseltä marketilta kohti "antennivuorta" jonne on suunilleen se 14km matkaa. Ja se meno matka kesti 4h ja oli jatkuvaa ylämäkeä. Helteessä ei ollenkaan niin mukava tunne :D mutta se oli siltikin vaivanarvoista ja maisemat olivat upeat! Kameraan sitä täydellisyyttä ei saanut otettua mutta laitan tänne siitä mitä kameralla sain otettua.

Kasvusto on kitukasvuista mutta metsältä se silti näyttää!! :)

Kiinnittäkää huomiota tuohon hiekkatiehen ei mitenkään mukavalta tuntunut jalkojen alla. Tämä kuva on paluumatkalta. Menomatka mentiin paikoin hiekoitettua mut melkein koko matkan asfaltoitua katua pitkin mutta paluumatka tultiin pieniä "serpentiinipolkuja" pitkin. 

Jalka meinas luistaa ja monta kertaa!! Polun kivet vierivät jalkojen alla pakottaen käsiä pitämään tasapainoa yllä.

Välillä mentiin jyrkästi alamäkeen pikkupolkuja pitkin ja se ei tuntunut yhtään mukavalta jaloissa.. Tässä allaolevassa kuvassa näkyy vähän fuengirolaa jossa asun sekä viereistä kaupunkia.

 

 

Matkan jäljeen iholla oli mukavat urheilutoppi-rusketusrajat. Perheen isä rasvasi mut tosi paksulla rasvakerroksella sen jälkeen kun näki mun uuden rusketuksen. Lisäksi antoi jotain palautus juomaa ja oli ihan säikähtynyt et miten me näin lämpimänä päivänä vuorelle lähdettiin. Itsekin jälkeenpäin vasta tajusin ettei ollut ihan paras idea mutta huikea kokemus kuitenkin kaikinpuolin! :) 

Varpaat on vaan nyt tosi kipeät siitä alas tulosta ja vähän päätä jomottaa hurjan pitkä auringonpaisteessa olo, mutta eiköhän tästä selviä. Aurinkoon ei vaan tee vähään aikaan mieli mennä... Ja UNELMOIN vesisateesta! <3 voi olla että se jää vaan unelmaksi täällä ollessa.


Kommentoi Vähän fotoa luonnosta!
13.06.2013 13:30

Eilen lähdin kaverini kanssa tuonne kaupungin linnalle nimeltään sohailin linna, näin suomalaisittain sanottuna.. Kuvasin vähän luontoa siellä ihan tätä varten et voin laittaa sitä esille tänne..

Oli KUUMA päivä joten matkan varrella sieppasimme yogurice:stä jogurttijäätelöt :P

Tossa jotai pensasta..

ja sitä un katsoi lähemmin... siellä oli.... ROTTA!!

Mä en oo sit hyvä tässä nimijutussa, joten kerron että tossa on jotai kukkia joiden nimiä en tosiaankaa tiedä :D niitä vaa rehottaa valtoimenaan joka paikassa.

Olen kuullut että tämä alla oleva kasvi olisi aloe veraa? on se varmaan, vai onko?

Siin on taas kukkia ja kaktusta..

Laitetaan nyt yks kasvokuvaki tänne joukkoon:)

Toi on kai muraattia?.. Mut sitä on kans kaikkialla, se kiipeilee niin puita kuin seiniä pitkin.. :)

 

Tästä mä tykkään!! Olisi kuin olisi METSÄSSÄ! <3 ikävöin metsää niin kovasti! Tääl niitä ei oo ja oon niin metsärakas! tai on tääl metsää mut hyvin kaukana ja oon nyt puol vuotta ollut käymättä yhdessäkää metsässä.. eiku ainii siel Gibralttarilla olin metsäs.

Tässä alla, kaktus yrittää kovasti puhjeta kukkaan :)

Siinä on sitte pensas joka kukkii kukkiaan joiden nimiä en taaskaa tiedä:D

Siinä on sitte sohailin linnaa..

 

Sen verran tällä kertaa :) Mut täällä on PALJON kasveja luonnossa joita näkee suomessa ruukuissa.. Usein suomen pensaat on täällä puina ja suomen ruukkukasvit ovat täällä pensaina, tai oiskohan jotkut jopa puina.. Täällä ne ovat vähän isompina versioina.. 

Luonto on välillä vähän turhankin kuivaa tai karua mut sit on myös vehreää ja nättiäkin.. Metsää vaan sais olla enemmän:)


Kommentoi Mua vaan lellitään välillä niin että...:)
11.06.2013 15:20

Eilen perheeni äiti vaan sanoi mulle että "huomenna jos sul on aikaa niin klo.12 olis aika hierontaan", ja mikä ettei tottakai otan ilmaisia hoitoja vastaan ::) 

No hieronta meni oikein hyvin, pari kertaa teki mieli hypätä ylös ku tuntui välil aika muikealta mut hyvää se teki :D Minut hierottiin niskasta varpaisiin asti :) mmmm..nannaa :)

No sitte hieronnan jälkeen minulta vaan kysyttiin siellä että "haluutko ripsipermanentin nyt vai huomenna", jaaa toki sanoin että voinhan mä sen ottaa ja siihen heti hieronan perään laitettiin ripsipermis :) Meinasin monta kertaa nukahtaa sen aikana ku just oli ollut rentouttavassa hieronnassa ja heti perään lisää makaamaan silmät kiinni..

En oo koskaan suunnitellut ikinä tekeväni mitään ripsille enkä perehtynyt mihinkään permishommiin, mutta tämä idea lähti siitä kun olin viime viikolla samaisessa paikassa jalkahoidossa ja jalkahoitaja sanoi siihen loppuun että sitten ensiviikolla tulet uudestaan. Ja ehdotti et laitetaan sulle vaikka ripsipermis :D mut se oli puolittaista läppää ja hän aikoi ehdottaa pomolleen. Eli siis tän sanlongin omistaja on tän perheen äiti jossa olen töissä. Ja tänä aamuna tämä sama jalkahoitaja oli sitten ehdottanut hostäidilleni että laitettaisko mulle permis samalla :D Ihan kiva..

Nyt tulin just kapuan kautta kotiin ja ostin KIRSIKOITA!<3 Namm:p Kirsikkasato on täällä parhaimmillaan ja kaupoista löytyy niitä ihan kivasti. Mansikoita ollaan nautittu yllinkyllin ja ne on kai nyt katoamassa kaupoista? jos olen ymmrtänyt oikein niin mansikkasato on lopuillaan täällä, voikohan olla? ehkä.

Ja PS. En oo koskaan ollu mikään kirsikkan ystävä ja olen aina inhonnut kaikenlaisia säilykekirsikoita hyyii, mutta tuoreet on nannaa :)

 

Päivät ovat vierineet mukavasti. Taas lähti yksi pitkään täällä asunut ystävä suomeen.  Kerettiin kuitenkin viettää viimeiset hetket altaalla sekä pelata rannalla lentopalloa.

Päivät ovat täällä lämpimiä, välillä kuumia. Vaikka on vielä kevät ;D Täällä kesä alkaa vasta muistaakseni 20.6 siinä juhannuksen tienoolla :D huvittavaa se sinänsä et ilmastoa voisi sanoa heinäkuun loppuhelteiden lämmöksi. Kun kotoa poistuu ulos niin usein oikein lämmin ilma löyhähtää heti ulko-ovesta astuessa vastaan. Ja lastenrattaita työntäessä hiki virtaa..

Laitan nyt tähän vielä kuvan tosta meidän vieressä olevan puiston vieressä olevasta talosta ;D (olipa vaikeesti selitetty)

Tämä talo on muistaakseni jonkun arkkitehdin tai muun vastaavan ammattilaisen omakotitalo jonka hän on itse suunnitellut.. Suomessa ei muistaakseni oo tän näköisii taloja joten otin ihan kuvan sitä varten :) :

Hyvää lähestyvää keskikesää teille kaikille sinne suomenmaalle!! :)


Kommentoi


©2019 vida en el sol - suntuubi.com